Hoe behoud ik goede medewerkers?

Die als een magneet de beste nieuwe collega’s aantrekken!

 

Dankzij een sterk aantrekkende economie zijn de rollen op de arbeidsmarkt omgedraaid ten opzichte van nog maar een paar jaar geleden. Het behoud vn uw medewerkers is nu cruciaal voor uw onderneming!

Voor veel bedrijven is het vooral nu van belang de sfeer in teams goed is, dat medewerkers blij en het liefst met passie over hun baan en bedrijf spreken met familie en vrienden. Dat straalt vanzelfsprekend ook positief op het imago van het bedrijf!

In de praktijk blijkt er veel onvrede of zelfs frustratie te leven. Allerlei ‘gedoe’ dat niet wordt uitgesproken als er in een vergadering naar gevraagd wordt. Maar wel sfeer bepalend en een groot risico voor uw organisatie dat uw goede medewerkers om zich heen gaan kijken en uiteindelijk uw onderneming verlaten.

Vrijwel alle stress, spanning en conflicten ontstaan in de onderstroom, in het onzichtbare. 

De verminderde prestaties van zo’n team en de consequenties voor ziekteverzuim zijn evident. (stress is langdurig verzuim veroorzaker nummer 1)

Ons antwoord op de vraag die we in de aanheft van deze pagina stellen, is het zichtbaar maken van de onderstroom in het team. De onderstroom is datgene wat niet besproken wordt bespreekbaar te maken,  luisteren naar medewerkers, ze te waarderen en écht te zien, 

 

Dit zegt Cynthia Banning ervan, zij is vestigingsmanager van Persoonality in Haarlem:

Als team hebben we de moed gevonden elkaar de juiste vraag te stellen waardoor wij het effect van geweldloze communicatie en de kracht van kwetsbaarheid hebben mogen ontdekken!”

Wilt u ook een team met optimale sfeer, collega’s die voor elkaar door het vuur gaan en gemotiveerd naar het werk komen elke dag?

Neem via onderstaand formulier contact met ons op. Wij doen ons best u binnen een dag terug te bellen of te mailen.

Meteen een proof of concept aanvragen kan ook! Dan volgt u deze link

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]