Specialisten in de kunst van het stellen van vragen

Hoe kom je tot betere samenwerking?

Proof of Concept

Action Learning Sessie rond een concreet probleem in uw eigen organisatie

Een dagdeel ervaring op doen met Connected Action Learning. Achteraf bepaalt u de toegekende waarde voor uw organisatie.

Charge Forward

Een kort specifiek project met een door u bepaalde probleemdefinitie

U heeft een specifiek urgent en complex probleem in uw team. U bent op zoek naar een manier om samen met uw teamleden echte doorbraken te realiseren die leiden tot het oplossen van dat probleem. U wilt dus direct met dat probleem aan de slag!

Connected action learning organisatie ontwikkeling

Action Learning als basis voor aanpassingen aan economische- maatschappelijke-, sociale-, technologische- en klimaatgerelateerde veranderingen.

Om uw organisatie gezond te maken passen wij verschillende werkvormen toe. We starten met interviews en analyseren de kwaliteit van de samenwerking in uw leiderschapsteam met een enquête.

Samen met u bepalen we de juiste volgorde van stappen naar een gezonde organisatie. Onze ervaring is dat de actieve participatie van managers en medewerkers bij het realiseren van zichtbare verbeteringen leidt tot organisatie gezondheid en de terugkeer van plezier op het werk.

De ontwikkeling van leiderschap als gevolg van het vragenderwijs vinden van baanbrekende oplossingen voor complexe- en urgente problemen.

LeiderschapsTraject met Hans

De menselijke kant van leiderschap is alleen dan mogelijk als je jezelf goed kent en accepteert.

Wanneer je écht wilt weten wat er zich impliciet binnen in jou afspeelt;

Wanneer je vanuit kritisch zelfbewustzijn stappen wil zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling;

Wanneer je sterk gemotiveerd bent om jouw persoonlijk leerproces ‘aan te gaan’;

Wanneer je wil groeien, samen met iemand die je een psychologisch veilige ruimte biedt en ook zijn authentieke, buitenzintuiglijke waarneming inzet;


Wanneer je een sparring partner zoekt die zelf decennia lang management- en directiefuncties heeft vervuld;

Dan krijg je een ervaren leiderschapscoach naast je. Iemand die jouw pad gedurende het traject – vanuit oprechte interesse en met volledige aandacht  – naast het zijne legt. Hij maakt met permissie gebruik van zijn intuïtieve kwaliteiten en heldere waarneming. Hij zal je bevragen over hetgeen hij waarneemt met als doel jouw bewustzijn over jezelf te vergroten. Vanuit compassie en respect.

Een grote kwaliteit van Hans is zijn betrouwbaarheid en integriteit. Je bent in het contact met hem op je gemak en wordt uitgenodigd jezelf te laten zien met al jouw kwaliteiten en talenten maar ook jouw thema’s en uitdagingen. Met Hans ga je jezelf op een diepe- en systemische laag leren kennen. Je bent van harte welkom!

Professionele achtergrond Hans

Gedurende de afgelopen veertig jaar heeft Hans zijn ervaring opgebouwd in verschillende organisaties in Nederland, België, Luxemburg en Zwitserland. Hij heeft gewerkt in kleine (familie)bedrijven, middelgrote- en grote (beursgenoteerde) organisaties. Hans heeft zesentwintig jaar in de financiële sector gewerkt, waarvan de laatste tien jaar in een commerciële directiefunctie. Daardoor kent hij de uitdagingen van de (nieuwe) leiders van deze tijd goed.

Hans vervult als zelfstandig ondernemer sinds 2011 verschillende interim management opdrachten en houdt zich bezig met leiderschapsontwikkeling en business development. Hij begeleidt daarbij zowel leiders individueel als teams. Sinds 2012 is hij actief als Action Learning Coach bij BSN. Sinds 2018 is hij docent voor de Action Learning Fundamentals training en de Qualified Action Learning Coach opleiding.

Opleidingen Hans

Hans heeft in 2000 bij Business School Nederland de Executive MBA succesvol afgerond. De dynamieken die zich aandienden tijdens het uitvoeren van zijn BSN-afstudeerproject leidden tot een urgentie zich te ontwikkelen op het gebied van communicatie en leiderschap. Hans maakte van 2009 tot zijn vertrek in 2011 onderdeel uit van het bestuur van het ABN AMRO Coaches Netwerk.

Hans rondde succesvol een driejarige opleiding Professionele Communicatie af, gevolgd door een opleiding Professionele Begeleiding, een Trainersopleiding en een opleiding Systeemdynamiek in Organisaties. Sinds 2012 maakt Hans onderdeel uit van een supervisiegroep waar zeer ervaren leiderschap coaches en begeleiders in systemisch werk onderdeel van uitmaken. Daarnaast ziet Hans het leven zelf als belangrijkste leerschool.

 

LeiderschapsTraject met Guus 

Hoe kun je een goede leider zijn in de snel veranderende wereld van vandaag?

Wanneer je wilt weten waardoor jouw primaire reacties worden aangestuurd en op welke manier jouw gedragspatronen worden bepaald door jouw kernovertuigingen;

Wanneer je het lef hebt om de confrontatie met jezelf aan te gaan en gemotiveerd bent om de stap naar groei te zetten;

Wanneer je een sparringpartner zoekt die oprecht in jou is geïnteresseerd en vanuit die positie de meest indringende vragen stelt die jou helpen een stap verder te komen;

Wanneer je wilt groeien, samen met iemand die je een psychologisch veilige ruimte biedt en ook zijn scherpe auditieve waarneming inzet;

Wanneer je het prettig vind als die sparringpartner jouw taal ook spreekt na zijn jarenlange ervaring in het vervullen van management en directiefuncties. 

 

 

Professionele achtergrond

De eerste 20 jaar van de carrière van Guus speelde zich af in de IT-sector. Na enkele jaren technisch-ondersteunende functies te hebben vervuld heeft Guus de overstap gemaakt naar verschillende commerciële rollen. Hij heeft enkele jaren een eigen handelsonderneming gehad en daarna verschillende management- en directiefuncties bekleed bij kleinere beursgenoteerde IT-bedrijven.

Guus is sinds 2002 zelfstandig ondernemer en houdt zich bezig met leiderschapsontwikkeling en business development. Hij begeleidt daarbij zowel leiders individueel als teams. Sinds 2012 is hij actief als Action Learning Coach bij BSN. Sinds 2018 is hij docent voor de Action Learning trainingen van BSN en sinds 2019 ook verbonden als consultant bij BSN voor Action Learning projecten bij externe klanten van BSN.

Opleidingen Guus 

Na het succesvol afronden van de Action Learning MBA in 1996 is Guus zich gaan verdiepen in coachend leiderschap. Dat traject startte met twee NLP opleidingen (Neuro Linguistisch Programmeren), gevolgd door een vierjarige opleiding Transpersoonlijke Coaching en Counseling (TCC). TCC leidt tot een diepgaand inzicht in ons bewustzijn en ons vermogen tot transformatie. In de jaren daarna heeft Guus met trainingen gevolgd rondom Cultuurverandering in Organisaties, (CTT-Richard Barett), DISC analyse (Thomassen International) en ook Mediation (Het Lime-Tree Instituut). Meer recent heeft Guus een vierjarige opleiding Extra Kommunikatieve Vaardigheden afgerond. Deze opleiding heeft de intuitieve ontwikkeling van Guus verder versterkt.

Hoe gaat Guus te werk?

Hij traject start met een BrainCompass assessment. Daaruit volgt jouw ontwikkelplan dat jullie samen schrijven. Jouw kompas voor de ontwikkeling van de optimale versie van jezelf. Een BrainCompass assessment geeft je belangrijke inzichten in jezelf. Het maakt je bewust van jouw automatismen als leider. Bijvoorbeeld hoe je functioneert als je onder druk komt te staan. Jullie werken samen aan de ontwikkeling van jouw meest functionele gedrag en welke communicatiestijlen daarbij horen.

Gedurende het traject reflecteren jullie regelmatig op jouw BrainCompass profiel en jouw ontwikkeldoelen zodat we inzicht krijgen in de stappen die je al hebt gezet en welke je nog gaat zetten.